Civare – Rätt val för mig

Varför?

Varför valde jag att göra civiltjänst? En fråga jag hör förvånansvärt ofta. Folk förväntar sig ofta någon djupare politisk orsak men sanningen är helt enkelt den att jag bara bestämde mig för att utnyttja tiden på bästa möjliga sätt. I några år har det varit uppenbart för mig att ett jobb inom kyrkans ungdomsarbete är det jag strävar efter och såg nu det här som en utmärkt chans att praktiskt få prova på yrket.

Vem är jag?

Niclas Lemström var alltså namnet, jag blev student i våras från Gymnasiet Lärkan och är 19 år gammal. Enda sedan min egen skriftskola har jag varit aktiv inom Matteus församling på ungdomssidan vilket betyder ca 5 år. Jag tycker om att diskutera om allt mellan himmel och jord och har en tydlig åsikt i det mesta. Under rubriken intressen skulle det kunna nämnas en rad olika saker men störst kanske är dataspel/filmer/serier, tro och teknik.

Arbetet hittils

När jag skriver det här inlägget har jag jobbat i Matteus nu i drygt två månader. Eftersom jag främst jobbar på ungdomssidan och redan i 5 år varit aktiv på den fronten så har det mesta varit bekant från tidigare. Under mina första 2 veckor fick jag dock chansen att bekanta mig med en väldigt stor del av församlingsverksamheten utanför ungdomsarbetet och det är något jag är mycket tacksam för. Allting på ungdomssidan är ändå inte bekant från tidigare, för det mesta innefattar de nya erfarenheterna mycket ”behind the scenes” grejer och sådana saker man inte ser ifall man inte är anställd. Förväntningar fanns det inte hemskt mycket av på grund av att största delen av jobbet ändå var bekant från tidigare, jag visste vad jag gav mig in på, men de här två dryga månaderna jag har hunnit jobba här har varit fantastiska, jag stortrivs. Civare var nog rätt val för mig.

  • Niclas